IN DE BELANGSTELLING

 

 

Word lid van FIDEM

Je kan ook lid worden van FIDEM, Fédération Internationale de la Médaille, de internationale vereniging van de Kunstmedaille. Je stort 60€ per jaar op de bankrekening BE09 2100 2975 0457 van de vzw Promotie van de Medaille. Je ontvangt dan bovenstaande tijdschriften.

The Medal is het tijdschrift van the British Art Medal Society waarin artikels staan in het Engels en in het Frans over de kunstmedaille en verschijnt 2 maal per jaar en bestaat meestal uit zo’n 80 pagina’s interessante lectuur.

Médailles verschijnt telkens in het jaar van de tentoonstellingen van FIDEM, dus dit jaar ook weer. Bevat de samenvattingen van alle toespraken e.a. van het tweejaarlijks congres met een hele hoop foto’s. Die van 2018 had meer dan 300 pagina’s en had zeer interessante artikels. Aan te raden.

Zeker de moeite voor wie meer wil weten over de internationale trends op het vlak van de medaillekunst. En belangrijk voor onze vereniging is het feit dat het aantal medailles wij mogen meesturen naar de FIDEM-tentoonstellingen hangt af van het aantal Fidem-leden. Hoe meer leden, hoe meer Belgische kunstenaars werken mogen afvaardigen naar het tweejaarlijks congres.

In de volgende Flash een mooi overzicht van alle medailles van 2018 en 2019 die normaal verleden jaar in Tokio gingen tentoongesteld worden. Deze activiteit is door corona verplaatst naar september 2021.

 

Overname FIBRU door P.De Greef.

Voor meer info: